Promocja kuchni regionalnej Cieszyńskiej Krainy » Restauracja i łowisko "Pod Borem" w Ochabach Wielkich

KARP Z CEBULKĄ I JABŁKIEM

 

Składniki:

  • filet z karpia
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka
  • jabłko
  • olej
  • sos pomidorowy

 

Przygotowanie:

Filet z karpia ze skórą (ponacinać) przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, przełożyć cebulą. – Następnie karpia posypać mąką i piec w piecu w temp. 180 ℃ przez ok. 10 minut.

Cebula z jabłkiem : cebulę pokroić w piórka, dodać jabłko utarte na grubym tarle, dusić na niewielkiej ilości oleju, przyprawić solą, pieprzem czerwoną papryką, sosem pomidorowym.

Na upieczoną rybę nałożyć gorącą cebulkę z jabłkiem.


Restauracja i łowisko "Pod Borem”
Ochaby Wielkie, ul. Podbór 43
tel.: 797 231 791, 601 476 138
www.rybyochaby.pl